Hlavní obsah

Důchodce vydíral souseda kvůli 1500 korunám

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HODONÍN

Velmi kuriózního pachatele vydírání zadrželi ve středu policisté ve vinařské obci Čejč na Hodonínsku. Sedmašedesátiletý důchodce se rozhodl získat si peníze za každou cenu a věřil, že mu všechno vyjde. Vyděračský dopis vhodil sousedovi do schránky. Ten však neváhal a vše nahlásil policii. Podnikavému stařečkovi teď hrozí až tři roky ve vězení.

Článek

Protože potřeboval jen 1500 korun, které mu v rozpočtu z důchodu chyběly, napsal výhružný dopis, který hodil svému o pět let mladšímu sousedovi v pravé poledne do poštovní schránky na domku.

"V dopise uvedl, že od vydíraného muže požaduje 1500 korun a pokud jeho požadavek nesplní, zapálí mu jeho dům. Nepředpokládal, že se poškozený ihned obrátí na policisty, kteří vyděrače okamžitě zadrželi. Pachatel se při výslechu k činu doznal a uvedl, že s vydíraným nemá žádné problémy a šlo jen o to, získat peníze. Víc prý nepotřeboval, tak chtěl jen 1500 korun," dodala Irena Bauer z hodonínské policie.

Nakonec podezřelý muž sice uvedl, že svého činu lituje, ale i tak mu nyní hrozí vězení až na tři roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám