Hlavní obsah

Turista ve Špindlerově Mlýně postřelil psa

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠPINDLERŮV MLÝN

Kříženec dobrmana s rotwailerem byl zraněn ve středu večer po výstřelu z pistole ve Špindlerově Mlýně. Zbraň doslova od boku tasil turista údajně bránicí vlastní rodinu. Pes zůstal ležet před očima majitelky zakrvácený s prostřelenou tlapou.

Článek

"Střílel zezadu v době, kdy už naše čtyřletá fenka odbíhala domů v bezprostřední blízkosti bytovky, kde bydlíme. Předtím na něho štěkla. Odbyl mne, že nenechá pokousat sebe a rodinu, a společně s manželkou a dvěma předškolními dětmi pokračovali v cestě," uvedla po incidentu šokovaná majitelka psa Alena Daňková.

Střelba v hustě obydlené zóně

Incident se stal v hustě obydlené zóně krkonošského střediska po návratu Aleny Daňkové a fenky Kredlin z přilehlé louky. Fenku bez košíku měla majitelka na úzké cestičce k domu puštěnou na volno. "Nechtěla jsem ji kvůli několika metrům, které nás dělily od domova uvazovat," vysvětluje Daňková.

Vyštěknutí psa záhy přehlušil výstřel. "Kredlin, která zůstala ležet kňučící na rohožce, instinktivně bránila okolí domu. Na nikoho neútočila i když vypadá hrozivě. Muž přesto vytáhl z pouzdra upevněného na zadku pistoli, a okamžitě střílel. Jednal zbytečně zkratovitě a neuváženě. Nechápu, jak někdo může jen tak střílet uprostřed sídliště," řekla Daňková.

Střelce středního věku ubytovaného v jedné z místních rekreačních chat brzy našla policie. "Dala jsem jim popis a oni mi zakrátko ukázali podobenky trojice mužů vytipovaných podle evidence držitelů zbrojních průkazů. Jednoho z nich jsem bezpečně poznala," uvedla Daňková.

Výstřel zazněl v Bedřichově

Výstřel vyrušil klid horského střediska v místní čtvrti Bedřichov, kde mj. vlastní rekreační objekty policisté a vojáci. "Byl jsem zrovna na balkoně a slyšel na zdejší klidné místo zcela nezvyklý zvuk. Pak mi došlo, že šlo o výstřel. Řekl jsem, asi blbnou hajní. Později mi řekli, co se stalo. Za chvíli se tady snad bude střílet po lidech," konstatoval obyvatel špindlerovského Bedřichova Stanislav Řehoř.

"Případ je ve stadiu vyšetřování. Zjišťujeme, zda se nejednalo o nutnou obranu. Šlo o legálně drženou zbraň. Stoprocentně mohu vyloučit, že nestřílel příslušník ozbrojených složek ministerstva vnitra ani obrany," vyvrací domněnky místních obyvatel šéf zdejší policie Stanislav Herman.

Reklama

Výběr článků

Načítám