Hlavní obsah

Roční holčička se opařila čajem

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOLNÍ BŘEŽANY

Horkým čajem se ve středu večer opařila roční dívka z Dolních Břežan nedaleko Prahy. Dítě na sebe nešťastnou náhodou strhlo hrnek s čajem. Zdravotníci nešťastnou dívku i s matkou transportovali vrtulníkem na speciální popáleninové centrum v Praze.

Článek

"Opařenou měla zhruba pětinu těla, což je pro takto malé dítě kritický rozsah," hodnotila zranění lékařka záchranné služby Praha-venkov Jana Šeblová.

Posádka záchranné služby dorazila na místo během pěti minut po ohlášení, dívku lékaři ošetřili, podali jí léky na tlumení bolesti a na uklidnění. "Část ploch jsme chladili, u dětí se nedoporučuje celkové chlazení kvůli velké ztrátě tepla," dodávala lékařka.

Pro zajištění šetrného transportu kontaktovali středočeští záchranáři leteckou záchranku z Prahy a vrtulník pak ošetřené dítě i s matkou transportoval na popáleninové centrum v nemocnici na Vinohradech. Během čtvrtka tamní lékaři zkonstatovali, že dívka má sice těžké poranění, ale její život není ohrožen.

"Stále leží na jednotce intenzivní péče, ale není v přímém ohrožení života," potvrdila Právu Hana Vránová z vedení nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám