Hlavní obsah

Kvůli utonutí omezen vstup na koupaliště v Kladně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Kvůli tragickému utonutí devítiletého chlapce na koupališti v Kladně omezují provozovatelé vstup. Vedení města Kladna a správce koupaliště se dohodli na tom, že sem nesmí samotné děti mladší než 15 let.

Článek

"Děti mladší patnácti budou moci do areálu pouze v doprovodu dospělé osoby. Právě zejména během prázdnin rodiče pouští na koupaliště děti samotné. Kvůli tomu, že jsou děti bez dozoru, pak může velmi lehce dojít k tragédii. Toto je jediná cesta, jak zamezit tomu, aby se v areálu koupaliště pohybovaly děti, za které nikdo nezodpovídá," vysvětlil kladenský primátor Dan Jiránek (ODS).

Toto nařízení bude platit na kladenském koupališti od středy 19.července. Vedení města a vedení Sportovních areálů města Kladna chce navíc ohledně bezpečnosti na koupalištích vyvolat jednání s ČVUT a ministerstvem školství, aby vznikl unikátní "hlídač" bazénů.

"Cílem jednání by měla být možnost vyvinutí přístroje, který by signalizoval přítomnost člověka pod hladinou déle, než je schopen přirozeně vydržet," objasnil Jiránek. Devítiletý chlapec se utopil minulý čtvrtek. Po jedné hodině po poledni si ostatní návštěvníci všimli bezvládného těla pod hladinou a přivolali záchranku. Ani lidé na místě, ani lékaři už ale nedokázali dítěti pomoci.

"Nikdo nevěděl, jak dlouho byl pod vodou. Po vytažení z vody byl chlapec v bezvědomí bez srdeční akce a nedýchal," uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám