Hlavní obsah

Řidič zranil jednoročního Jakuba, skončí u soudu

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Obžalobou 58letého řidiče Vlastimila F. z trestného činu ublížení na zdraví skončí dva měsíce stará dopravní nehoda z chodníku před společností Realistik v Karlových Varech - Staré Roli, po které bojoval v pražské Thomayerově nemocnici několik týdnů o život jednoroční Jakub B. o život. Při nehodě byla zraněna také jeho matka Iveta B. a další dítě a muž.

Článek

"Spis k případu jsme již předali na Okresní státní zastupitelství v Karlových Varech s návrhem na obžalobu řidiče pick-upu z trestného činu ublížení na zdraví," uvedl ve čtvrtek Právu mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta. "Součástí spisu jsou také dva znalecké posudky, a to z oboru strojírenství, který zkoumal stav vozidla řidiče, a zdravotnictví, který posuzoval poranění obětí nehody," konstatoval mluvčí.

"Spis je opravdu už u nás, ale zatím nebyl zpracován," potvrdil karlovarský státní zástupce Pavel Dvořák, který mimo jiné zastupoval stát v případě nehody hokejového trenéra Ivana Hlinky. "Do konce července bude vznesena obžaloba, tedy pokud ve spise nezjistím nedostatky, které bych musel po vyšetřovatelích doplnit," slíbil Dvořák s tím, že pak bude záležet na soudu, zda nařídí trestní řízení nebo zda rozhodne bez něj.

"Podle zákona hrozí v případě trestného činu ublížení na zdraví trest odnětí svobody na půl roku až pět let," dodal státní zástupce.

Při nehodě utrpěl jednoroční Jakub B., který vypadl po srážce s pick-upem z kočárku, těžká poranění hlavy, takže mu dávali lékaři Thormayerovy nemocnic nejdříve pouze pětinovou šanci na přežití. "Malý Jakub byl před několika týdny propuštěn v pořádku z nemocnice a je u svých rodičů," informoval ve čtvrtek Právo mluvčí Thomayerovy nemocnice Petr Mach. Jakubova matka utrpěla při nehodě zlomeninu lopatky a několika žeber

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám