Hlavní obsah

Policie: zbytečné značky máme zmapované

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté mají ve svých regionech zmapována problematická místa, kde jsou umístěny zbytečné dopravní značky a omezení. V diskusním pořadu České televize to v neděli řekl zástupce ředitele dopravní policie Jaroslav Pavelka. Uvedl, že v každém ze 76 policejních okresů a na obvodních ředitelstvích v Praze jde o dva až tři úseky. Policie podle něho nyní navrhne příslušným úřadům na těchto místech změny a úpravy.

Článek

"Dopravní inženýři policie již plní úkol (policejního) prezidenta, prověřují veškeré nedostatky a přemnožení dopravních značek či jejich nesmyslnost, budou to konzultovat a navrhnou úpravy," podotkl k akci Čisté silnice Pavelka.

Jan Kněžínek z ministerstva dopravy, které za dopravní značení odpovídá, v ČT uvedl, že ministerstvo se bude snažit na kraje a jednotlivé obecní úřady působit, bere prý na sebe roli koordinátora. "Skutečně je pravdou, že mnohdy dopravní značky nejsou dobře usazené," souhlasil Kněžínek. Neupřesnil, za jak dlouho se změny k lepšímu v otázce nesmyslných dopravních označení uskuteční. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám