Hlavní obsah

Opilý technař pokousal policistu

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JABLONEC NAD NISOU

Policejní zásah si vyžádalo setkání asi šesti desítek příznivců techno hudby, které proběhlo z pátku na sobotu v Jirkově na Jablonecku. Po policejní výzvě odmítlo šest účastníků nepovolenou akci opustit a skončili tak s pouty na rukou. Jeden z agresivních účastníků se bránil netradičním způsobem a zasahujícího policistu se pokusil pokousat.

Článek

V pátek se akce zúčastnilo asi šedesát lidí. Postupně jich ubývalo a když v sobotu před polednem přišel na řadu policejní zásah, zůstalo jich pouze šest. Jelikož neuposlechli výzvu k opuštění místa, přistoupila policie k ostrému zákroku.

Policejní těžkooděnci zadrželi všech šest osob. "Jeden technař se choval velmi agresivně a kousl zasahujícího policistu do protiúderové rukavice. Tu se mu samozřejmě prokousnout nepodařilo," uvedla pro Novinky jablonecká policejní mluvčí Ludmila Knopová. Policie všechny zadržené po zadokumentování propustila.

Mladí lidé se na místě sešli již v pátek odpoledne. Za technaři se do lomu uprostřed lesa vypravil starosta Jrikova, který se tanečníky snažil přesvědčit, aby prostor opustili a odjeli domů. Jedním z důvodů byly stížnosti obyvatel na hluk a fakt, že se nacházeli na pozemku bez povolení.

Policie dala všem možnost prostor opustit. Místo toho se dočkala jen vulgárních urážek. Proto policie v sobotu kolem poledne přistoupila k nasazení pořádkové jednotky, která akci ukončila.

Reklama

Výběr článků

Načítám