Hlavní obsah

Noční požár poničil půdní byty

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MIKULOV

Škodu za dva milióny korun způsobil noční požár půdních bytů na Nové ulici v Mikulově. Hasiči při něm museli zachraňovat jednu obyvatelku bytu se dvěma dětmi. Většina lidí stačila dům opustit, zůstala v něm ale uvězněná žena a děti ve věku sedm a dvanáct let. Při zásahu se zranili dva hasiči.

Článek

"Hasiči chtěli použít výsuvný žebřík, pak se rozhodli pro záchranu schodištěm. Nejprve však museli uhasit plameny, prohořívající ke schodům. Je to starý dům a schodiště je dřevěné," řekl Právu mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Za pomoci dýchacích přístrojů pak vyvedli ženu s dětmi a předali je do rukou lékařů. S podezřením na nadýchání kouřových zplodin je převezli do nemocnice.

Lékaři museli ošetřit dva hasiče s lehčími poraněními. Na místě zasahovalo devět jednotek hasičů, podle Haida se jednalo o komplikovaný zásah, při kterém bylo zapotřebí využít výškovou techniku. Naštěstí alespoň byli ve městě s funkčními hydranty a neměli problémy s vodou. I tak požár způsobil škodu za dva milióny korun.

"Zatímco s vodou nebyly problémy, parkující auta nám bránila v příjezdu na místo zásahu. Jeden byt byl požárem hodně poničen, další dva plameny poškodily částečně. Nevyhnuli jsme se promáčení stropů a poškození dalších bytů, ale hasit bez vody se bohužel nedá," řekl Haid, podle kterého se podařilo zachránit majetek a pět milionů korun a zabránit velkému rozšíření plamenů na sousední dům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám