Hlavní obsah

Za brutální vraždu dostal násilník 12 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRN

Na 12 let do vězení poslal v úterý brněnský krajský soud Petra Ducháčka z Letovic na Blanensku za brutální znásilnění, které skončilo smrtí oběti. Potrestal jej tak za to, že loni v květnu při sexuálních hrátkách s dvojicí přátel usmrtil devětačtyřicetiletou ženu. Opilé oběti vsunul do vagíny a konečníku dvě láhve od piva. Sklo se roztříštilo a způsobilo vážné zranění. Žena později vykrvácela.

Článek

Společně s Ducháčkem byl odsouzen i jeho přítel Miloslav Skoupý. Dostal dva roky vězení za to, že se podílel na znásilnění své partnerky, která byla v době činu přiotrávená alkoholem.

Skoupý před činem s přítelkyní dlouho popíjeli. Pak se domluvili, že zajdou k ní do bytu, kde budou mít pohlavní styk. K nim se přidal Ducháček a navrhl sex ve třech. Skoupý souhlasil, jeho partnerka ale patrně kvůli opilosti nevnímala okolí.

Ducháček pak oběti zasunul do vagíny a konečníku dvě pivní láhve. Střepy roztrhly pohlavní orgán, poranily tlusté střevo a játra. Žena byla později převezena do nemocnice v Boskovicích, kde přes veškerou pomoc lékařů o den později zemřela.

Oba muži byli v době činu opilí. Navzájem na sebe svalovali vinu. Soud na základě důkazů dospěl k závěru, že za smrt ženy je odpovědný Ducháček. Proti trestu se odvolal, a případem se proto bude muset zabývat olomoucký vrchní soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám