Hlavní obsah

V Plzni byl pohřben chlapec, na kterého spadla branka

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Píseň od skupiny Queen We are the champions vyprovodila v pátek na poslední cestě třináctiletého Tomáše Turhobera z Plzně, kterého minulý pátek při fotbálku zabila povalená branka.

Článek

S žákem osmé třídy Benešovy základní školy se přišli do kostela Selesiánského střediska rozloučit kromě rodinného kruhu také jeho spolužáci a zároveň i spoluhráči z oddílu ledního hokeje, kde byl Tomáš brankářem. V oddílovém dresu a se slzami v očích pak položili květiny na improvizovaném pomníčku, který vyrostl na místě tragédie na hřišti Selesiánského střediska mládeže.

"Tato neuvěřitelná rána osudu hluboce zasáhla všechny z nás," řekl prezident klubu HC Laselsberger Plzeň Tomáš Král. Tomáš měl před sebou skvělou budoucnost. O jeho talentu svědčila stříbrná medaile z mistrovství České republiky v roce 2003.

Okolnosti Tomášovy smrti policisté stále prověřují a ještě nedospěli k rozhodnutí, zda za to někdo ponese trestní odpovědnost. "Je to závažný případ. Vyšetřování nechceme uspěchat," řekla v pátek mluvčí plzeňských policistů Ivana Telekešová.

Na Tomáše spadla sto kilogramů vážící házenkářská branka a přimáčkla ho k zemi. Podle jednoho ze svědků události hráli děti na hřišti fotbal, chlapec po vstřelení gólu vyskočil na břevno branky a ta se i s ním poroučela k zemi. V této souvislosti se spekuluje také o špatně vyprojektované konstrukci branky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám