Hlavní obsah

Bankovní lupiči si kořist moc neužili

Právo, top

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Jen pár hodin po středeční loupeži zadržela v Praze zásahová jednotka severočeské policie dvojici lupičů ve věku 27 a 28 let, kteří ten den vyloupili HVB Bank v Mladé Boleslavi a 2. března Raiffeisenbank v Chomutově. Šéf severočeské kriminálky Jiří Krupička na páteční tiskové konferenci upřesnil, že dvojice byla obviněna z trestného činu loupeže a v policejní cele čeká, zda ji soudce pošle do vazby.

Článek

Přepadením bank lupiči z Kladna získali 1,5 miliónu korun. Policisté ale šetří jejich trestnou činnost dál. "Nevylučujeme totiž, že mají na svědomí další případy. Hrozí jim pět až dvanáct let vězení. Na jejich dopadení mají podíl občané i média, protože dvojice si ještě před loupeží obhlížela terén při rozměňování bankovek v chomutovské bance a lidé si ji zapamatovali," dodal kriminalista.

Při domovní prohlídce kriminalisté objevili 200 000 korun v hotovosti, plynový revolver a v autě několik kusů průmyslové trhaviny Permonex a rozbušky. "Měli jsme je vytipované i proto, že v minulosti přepadli několik pošt. Nyní jsou po odpykání části trestu ještě v podmínce," dodala kriminalistka Helena Pšeničková.

Policisté na tiskové konferenci představili také zbraně, zabavené gangu bankovních lupičů, kteří od letošního února do května přepadli šest bank v Mostě, Teplicích, Lovosicích a v Praze. Mezi šesti recidivisty ve věku od 27 do 33 let byl i policista a profesionální voják. Ten byl obviněn, na rozdíl od zbývající pětice, která je stíhána pro loupež, z podílnictví.

"Poslední loupež v Praze skupině nevyšla proto, že vzhledem k velkému počtu lidí v peněžním ústavu rozhodlo jeho vedení o dřívější zavírací době s tím, že klienti byli pouštěni jen ven, nikoliv do objektu. Připravení a maskovaní pachatelé tedy rychle nasedli do aut a vydali se na sever Čech," vysvětlil Jiří Krupička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám