Hlavní obsah

Dětští vrahové nemají šanci na volnější režim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministerstvo školství zamítlo návrh ředitele nápravného ústavu pro dětské vrahy a násilníky v děčínské části Boletice, že by někteří z nich mohli být propuštěni do ústavu s volnějším režimem. Uvedla to v neděli televize Nova.

Článek

Ředitel ústavu před časem prohlásil, že dvě až tři děti by mohly být propuštěny za odpykání části trestu a dobré chování do ústavu, kde by měly volnější režim. Sami odsouzení nezletilci se na kamery vyjádřili, že by takové kroky přivítali.

Ministerstvo školství řeklo, že dětské vrahy do jiného ústavu nepustí. Pokud by něco takového přicházelo v úvahu, bude jednotlivé případy posuzovat velmi přísně.

Místní obyvatele informace o propuštění dětských vrahů do jiného ústavu popudila. Oslovení lidé o něčem podobném nechtějí ani slyšet.

Speciální oddělení pro děti s extrémní poruchou chování funguje v Boleticích od loňského roku. V zařízení s kapacitou deset lidí jsou umístěné děti z celé republiky, které mají na svědomí nejhorší trestné činy včetně vražd.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám