Hlavní obsah

Barková na osmimiliónovou kauci nemá, soud o vazbě rozhodne v pátek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Podnikatelka Libuše Barková osmimiliónovou kauci zatím nesložila. Podle informací jejího právního zástupce Josefa Lžičaře není ani pravděpodobné, že by se jí podařilo potřebnou částku sehnat. Soud může také z podnětu právníka důvod kauce po přezkoumání zrušit. Konečné rozhodnutí ale padne nejspíš až v pátek.

Článek

Mluvčí pražského městského soudu Luboš Vlasák uvedl, že ve čtvrtek lze jakékoli rozhodnutí očekávat jen stěží. Soud si tak nechává rozhodnutí až na poslední pracovní den, kdy rozhodne o dalším postupu.

"S paní Barkovou jsem hovořil a mohu říci, že s velkou pravděpodobností hraničící s jistotou potřebné finanční prostředky ve stanovené lhůtě nesežene," uvedl obhájce Barkové Josef Lžičař. Podnikatelka již v úterý splnila první podmínku soudu před uvalením vazby. Odevzdala cestovní pas. [celá zpráva]

Barková byla dosud za asi osmimiliónový pojistný podvod stíhána na svobodě. Do potíží se dostala kvůli dovolené v Dominikánské republice, kam odcestovala údajně bez vědomí soudu, a vzbudila tím obavy, že by se mohla dalšímu trestnímu řízení vyhýbat.

Soudkyně Marie Marková nyní požaduje záruky za to, že Barková neuprchne do zahraničí. Pokud obviněná kauci do odpoledne nesloží, může na ni soud vydat zatykač a pak ji vzít do vazby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám