Hlavní obsah

Pašeráci měli skrýš cigaret na radnici ve Vojtanově

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHEB

Přímo v budově Obecního úřadu ve Vojtanově na Chebsku měli skrýš pašeráci cigaret. Na toaletách našli celníci ukryto 430 kartónů nelegálních cigaret. Přitom podnět ke kontrole dali samotní radní, kteří měli podezření, že v noci v objektu nějací lidé stěhují bedny.

Článek

Na radnici má totiž sídlo i několik soukromých firem, jejichž zástupci mají klíč od vchodu. Podle starosty obce Lubomíra Šustka je to nehorázná drzost.

"Jak teď asi budeme před lidmi vypadat, když jsme veřejně vyhlásili boj proti prodejcům podloudného zboží a teď ho máme přímo pod nosem," hřímal starosta. Že by pašerákům pomáhal s úkrytem někdo ze zaměstnanců úřadu nebo dokonce některý z radních, Šustek odmítl. "To je hloupost. Vyšetřovat to ale nebudeme, to je věcí celníků a policie," řekl starosta. Uznal, že úkryt na radnici by nikdo nehledal. 

Svůj tip na viníka má radní Pavel Křižan. "Tuším, kdo to tam schoval, ale zatím o tom nechci mluvit," prohlásil.

Na radnici se v noci procházeli cizinci

Vojtanov s 213 stálými obyvateli leží přímo na hranicích s Německem. Panuje zde čilý obchodní ruch. Obec je zaplavená prodejními stánky, víc než Čechů se tam pohybuje Vietnamců a německých turistů. "Na radnici úřadujeme pouze v pondělí. Využíváme čtyři místnosti, ostatní prostory pronajímáme," vysvětlil starosta.

Místní lidé jsou odhalením pašeráckého úkrytu v útrobách radnice překvapeni. "Myslím, že by na to sedělo známé pořekadlo pod svícnem bývá největší tma. Koho by přece napadlo hledat nelegální zboží v budově radnice," komentoval nález hostinský Pavel Hoffman z restaurace, která s budovou radnice bezprostředně sousedí. Zabavené cigarety podle něho patří buď prodejcům ze stánků naproti obecnímu úřadu, nebo měly skončit v prodejně smíšeného zboží, která je v přízemí přímo v budově radnice.

"Z druhé strany objektu je ubytovna a je pravda, že když jsme v pátek minulý týden v restauraci sledovali hokej, zaráželo nás, že ti lidé chodí v úřadu po schodech, kde vlastně neměli co dělat. V prvním patře jsou kanceláře obecního úřadu a kadeřnictví a ve druhém patře šatna a toalety. V pondělí zasedala obecní rada a někdo z radních se nedostal na toaletu, kde byl vyměněný zámek. K odhalení skrýše pak už mnoho nechybělo" dodal Hoffman.

Podle mluvčí plzeňského celního ředitelství Jitky Blahutové celníci cigarety zajistili. "Některým chyběly kolky a část z nich byla označena ukrajinským kolkem. Zjišťujeme, kdo je jejich majitelem. Únik na cle a dani činí 144 tisíc korun," upřesnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám