Hlavní obsah

Právníci doporučili Pitrovi návrat do ČR

Právo, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Právníci podnikatele Tomáše Pitra v sobotu po odpoledním jednání a hodnocení situace, která vznikla vydáním mezinárodního zatykače pražským městským soudem, vydáním příkazu k zatčení a vyhlášením policejního pátrání po Pitrovi, svému mandantovi doporučili, aby se po skončení dovolené vrátil domů do ČR.

Článek

"Klientovi doporučujeme, aby se vrátil tak, jak měl v plánu. Návratem vyvrátí důvody vazby a podezření, která vedla k vydání příkazu zatčení. Myslíme si, že k vyvrácení pochybnosti přispěje, když soudci vydá cestovní pas a případně předloží písemný slib," řekla odpoledne Právu advokátka Helena Rejholcová, která Pitra obhajuje v trestní věci daňových podvodů.

"Proti listopadovému rozsudku pražského městského soudu jsem již podala odvolání," dodala. Uvedený nepravomocný rozsudek Pitra poslal na osm a půl roku do vězení. [celá zpráva] Konečný verdikt by měl příští rok vynést pražský vrchní soud.

Pitr se zatím k doporučení svých právníků nevyjádřil, na mobilu je nedostupný. Jeho dovolená s rodinou v Alpách by měla končit v pondělí 2. ledna. [celá zpráva] Už v pátek Právo upozornil na to, že má pouze české občanství a pouze české cestovní doklady.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám