Hlavní obsah

Žena nechtěla čekat za závorami, na přejezdu ji srazil vlak

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MLADÁ BOLESLAV

V úterý dopoledne zahynula na železničním přejezdu u obce Všechlapy na Nymbursku řidička osobního vozu, která se i přes spuštěné závory pokusila přes trať projet. Na přejezdu se ale střetla s projíždějícím osobním vlakem.

Článek

"Závory byly v době nehody spuštěné, auto se přesto pokusilo přes trať projet. Železniční doprava i silnice v místě jsou uzavřeny," uvedl po nehodě pro ČTK zástupce nymburského policejního ředitele Jaroslav Novák.

"Vlak, který v okamžiku střetu převážel šestnáct cestujících, tlačil vozidlo ještě asi 80 metrů před sebou, než se strojvedoucímu podařilo soupravu zastavit," doplnil pro Novinky Jan Kučera z Drážní inspekce.

Nehoda se stala po jedenácté hodině na železničním přejezdu se závorami, které byly spuštěny. O vině řidiče automobilu hovoří také skutečnost, že jedna ze závor byla nalomená - osobní vůz se jí pokoušel podjet. Cestující ve vlaku zraněni nebyli.

Provoz na trati mezi zastávkami Veleliby a Křinec byl přerušen, náhradní dopravu zajišťovaly autobusy.  Provoz na trati i silnici byl obnoven po půl třetí odpoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám