Hlavní obsah

Soud potvrdil 12 let ženě, která skryla mrtvolu pod postel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Vrchní soud v Olomouci v úterý potvrdil dvanáctiletý trest Martině Pavlovcové z Přerovska, která loni v listopadu několikrát bodla svého druha kuchyňským nožem. Muž zraněním podlehl. Žena pak mrtvolu schovala pod postel. Odvolací soud zamítl odvolání obžalované proti rozsudku krajského soudu s tím, že je neodůvodněné.

Článek

"Nebyl důvod trest snižovat. Vrchní soud se ztotožnil se závěry krajského soudu," řekl mluvčí vrchního soudu Petr Angyalossy.

Žena se loni v listopadu se svým druhem pohádala. Slovní rozepře přerostla v potyčku s nožem v ruce. Druhovi způsobila řadu řezných a bodnořezných ran na krku a hlavě, v důsledku kterých poškozený na místě zemřel. Následně jeho tělo ukryla pod postel v ložnici a byt řádně uklidila. Příbuzným poškozeného tvrdila, že odjel na montáž do Českých Budějovic. Tělo leželo v ložnici několik dní.

Obžalovaná se hájila tím, že byla napadena jako první a o nůž se s druhem přetahovali. K činu se přiznala a litovala ho. Požadovala proto zmírnění trestu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám