Hlavní obsah

Gang přepadal, prodával ženy a loupil

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIŽNÍ ČECHY

Jihočeští kriminalisté s celníky odhalili devatenáctičlenný gang, který přepadával, loupil i prodával ženy na území téměř celé republiky. Třináct členů skupiny zadržela v pondělí a v úterý při razii zásahová jednotka a hned na to byli obviněni. To potkalo i další čtyři, kteří již sedí ve vězení za jiné trestné činy. Dva pachatelé policistům stále unikají.

Článek

Právu to řekl mluvčí jihočeské policie Dušan Klícha s tím, že skupina způsobila od května letošního roku, kdy ji policisté začali sledovat, škody za více než dva a půl miliónů korun. "V průběhu pondělí a úterý jsme z trestných činů loupeže, nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů, krádeže vloupáním a z trestného činu podílnictví obvinili 16 mužů ve věku 21 až 50 let i dvě ženy ve věku 21 a 46 let.

Dva členové policistům stále unikají

Z toho dvěma mužům na útěku bude obvinění ještě předáno," uvedl Klícha. Podotkl, že dalším obviněným ze zmíněných trestných činů je i dvaatřicetiletý cizinec. Třináct zadržených členů gangu při razii ze začátku týdne je v policejních celách a čekají zda na ně soudce uvalí vazbu. Všem devatenácti obviněným hrozí až dvanáct let vězení.

Gang páchal trestnou činnost nejen na území Jihočeského kraje, ale i v Praze a na území Středočeského, Západočeského a Severočeského kraje. Jeho členové mají na svědomí například loupežné přepadení v jednom z rodinných domů na Benešovsku, ale i odcizení nejméně deseti osobních motorových vozidel, tří motocyklů, dvou kolových traktorů a jednoho speciálního traktoru pro práce v lese.

"Někteří z obviněných vyráběli i pervitin, který pak následně prodávali uživatelům. Na Strakonicku a Prachaticku ve dvou nočních klubech násilím zadržovali nejméně tři ženy, které zneužívali k prostituci," upozornil Klícha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám