Hlavní obsah

Nehodu na D5 zavinil řidič jedoucí v protisměru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KRÁLŮV DVŮR

Plzeňskou dálnici D5 ve středu brzy ráno zablokovala vážná dopravní nehoda dvou osobních aut. Řidiči havarovaných vozů byli na místě mrtví. Nehoda se stala na 21. kilometru ve směru na Prahu nedaleko sjezdu na Králův Dvůr. Nehodu zavinil řidič jedoucí v protisměru.

Článek

"Policisté dostali kolem páté hodiny ráno hlášení, že na dálnici ve směru na Prahu jede v protisměru osobní vůz," informovala Novinky berounská policejní mluvčí Miroslava Hrubá.

Srážka obou vozidel se stala krátce po páté ráno. Řidič vozu Škoda Fabia jel směrem na Prahu, když se nečekaně v protisměru objevil osobní vůz značky Škoda Octavia. Náraz obou vozů byl tak silný, že řidiči byli na místě mrtví. "Není zatím zjištěno, kde řidič protijedoucího auta najel na dálnici," uvedla Hrubá s tím, že nehoda je v šetření policie.

"Muži ve věku 37 a 31 let zemřeli na následky nárazu. Měli zlomený vaz, těžké zhmožděniny, vnitřní zranění a mnohočetné  zlomeniny končetin," informovala mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková. 

Do havarovaných osobních aut následně narazil nákladní automobil. Řidič kamiónu vyvázl bez zranění. 

Policie před devátou hodinou hlásila stupeň dopravy číslo pět i na objízdné trase přes Beroun. Řidiči musí na plzeňské dálnici počítat s omezením provozu ve směru na Prahu na 45,9 km a obousměrným omezením na 47,6 km, kde do 11. hodiny probíhá údržba mostů.

Podle slov policejní mluvčí je nyní dálnice průjezdná.

Reklama

Výběr článků

Načítám