Hlavní obsah

Třináct let za vraždu otce čtyř dětí

Právo, Ales Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Za to, že týden před loňskými Vánocemi jedinou ránou nožem připravil čtyři malé děti o otce, má strávit Petr Pluskal z Mohelnice třináct let ve vězení. Rozsudek nad devětadvacetiletým mužem, který už strávil za mřížemi devět let kvůli krádežím, vynesl v pondělí Krajský soud v Ostravě.

Článek

Se zavražděným třicetiletým Vladimírem K. se Pluskal delší dobu kamarádil. Část mrazivé noci na 16. prosince spolu strávili popíjením v mohelnických restauracích. Poté, co Vladimír odešel domů, zjistil Petr Pluskal, že se mu ztratil mobilní telefon. Vydal se proto k paneláku svého kamaráda, protože ho mylně podezříval, že mu telefon ukradl.

Zvoněním vzbudil celou rodinu a donutil muže sjet výtahem dolů. Po krátké hádce vytáhl nůž a kamaráda bodl na chodbě přímo do srdce. Chvíli se pokoušel krvácející oběť křísit, pak z místa činu utekl domů ke své matce, které řekl, ať zavolá záchranku. Nakonec se přišel sám udat na policii.

Tělo našla na chodbě žena zavražděného, která šla po chvíli manžela hledat. Lékař záchranné služby už mu nedokázal pomoci.

Odsouzený při vyhlašování soudního verdiktu na sobě nenechal znát žádné pohnutí, chvílemi se zdálo, jakoby se nad slovy soudce pohrdavě usmíval. Proti trestu se okamžitě odvolal. K vraždě se sice přiznal, ale během hlavního líčení začal tvrdit, že byl tak opilý, že vůbec nevěděl, co dělá. Podle soudce ale znalci jednoznačně vyloučili, že by v době vraždy nebyl při smyslech.

Vyhlášení rozsudku se účastnila i matka zavražděného. "Udělal jsi ze čtyř dětí sirotky, už je ti dobře," křičela na muže, kterého odváděla vězeňská stráž do cely.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám