Hlavní obsah

Mladík zavraždil sekerou svou babičku

Právo, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TIŠNOV

Jihomoravští kriminalisté zadrželi 28letého muže z Tišnova, kterého podezírají z vraždy své 87leté babičky. Tu podle pitvy muž zavraždil několika údery sekery do hlavy nechal její tělo v lese. Muži hrozí až 15 let vězení.

Článek

Policisté z Tišnova po důchodkyni už dva dny před tím pátrali, protože druhý vnuk oznámil, že babičku pohřešuje a nikdo neví, kam odešla.

"Až v sobotu ráno nám oznámil 33letý vnuk, že svoji babičku našel v lese u Tišnova beze známek života. Abychom mohli rychle hledat pachatele, lékaři v Ústavu soudního lékařství udělali ještě v sobotu pitvu, která potvrdila, že příčinou smrti jsou sečná poranění. V krátké době jsme zadrželi druhého vnuka, kterému v neděli komisař předal usnesení o zahájení trestního stíhání," uvedla Dagmar Bartoníková z jihomoravské policejní správy v Brně.

Co bylo motivem vraždy zatím policisté zjišťují společně se znalci, kteří budou zkoumat duševní stav zadrženého muže. Muž sice uvedl, že ho k vraždě přiměly osobní důvody, ale není vyloučeno, že k brutálnímu činu došlo i kvůli jeho špatnému duševnímu stavu či mezi nimi došlo k rozepřím, které vyvrcholily útokem.

Proč však vzal sekeru, tělo důchodkyně nechal v lese a doma se tvářil, že je vše v pořádku, zůstává zatím velkou neznámou. Na Brněnsku je to za poslední měsíc již druhý případ vraždy. První se odehrál u Nedvědice, kde Viktor Kalivoda při sbírání dřeva zastřelil dva důchodce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám