Hlavní obsah

Před auty museli uskakovat čtyři policisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Během uplynulého víkendu zaznamenala policie v různých částech republiky celkem čtyři případy, kdy řidič vozidla najížděl na policisty. Ve třech případech byl u řidiče zjištěn alkohol. Naštěstí nebyl nikdo zraněn.

Článek

"Dne 1. října 2005 se v době mezi jednou a třetí hodinou ranní snažili tři řidiči v Praze, Pardubicích a na okrese Nymburk vyhnout silniční kontrole a neváhali přitom použít automobil jako zbraň namířenou proti policistům," uvedl policejní mluvčí Pavel Hanták.

Ve dvou případech usedli za volant pod vlivem alkoholu, což potvrdila na místě provedená dechová zkouška, třetí z řidičů dechovou zkoušku i odběr krve odmítl. Dva z provinilců jsou navíc osoby, jejichž trestní minulost je policii dobře známa.

O den později, 2. října 2005, se kolem jedné hodiny ranní pokoušel další podnapilý řidič ujet policejní hlídce v okrese Litoměřice. Na červené světlo policistů provádějících silniční kontrolu zareagoval tím, že se policistu pokusil srazit a z místa ujel.

Hlídka ho pronásledovala a po zadržení byl i u něj zjištěn dechovou zkouškou alkohol. Incident se obešel bez zranění a také tentokrát se jednalo o osobu policii dobře známou. Tři řidiči ve věku 31, 26 a 19 let byli ještě týž den obviněni z trestného činu útoku na veřejného činitele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám