Hlavní obsah

Rozlomená rekvizita na výstavě strašidel poranila školáky

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Krvavými šrámy na rukou, boulemi a odřeninami na hlavě skončila pro několik školáků čtvrteční prohlídka expozice strašidel v Západočeském muzeu v Plzni. Jedna z rekvizit se rozlomila a dopadla přímo do hloučku dětí.

Článek

"Praštilo mne to do hlavy a do ruky. Byla to hrozná bolest. Úplně se mi zatmělo před očima. Pak jsem si všiml, že krvácím z ruky," řekl jeden ze čtveřice postižených školáků Benešovy školy.

Na dvanáctileté děti spadla vstupní brána do expozice strašidelného hřbitova z tvrzeného polystyrénu. Podle Romany Němečkové z ředitelství muzea došlo k rozlomení modelu v důsledku neukázněného chování žáků.

"Ověřovali jsme si u vedení školy, zda došlo k nějakému zranění. Nikdo nám nic nehlásil," upřesnila Němečková. Další podrobnosti neuvedla a také nebyla schopna říci, zda se našel viník a jestli po něm bude vyžadovat náhradu škody. Výstavu "Čarodejnice a ježibaby" tvoří pohyblivé modely pohádkových bytostí v nadživotní velikosti. Výstava je doprovázena i zvukovými efekty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám