Hlavní obsah

Z dálnice D1 spadl bagr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MIROŠOVICE

Z dálnice D1 spadl v sobotu večer z přemostění u Chocerad na Benešovsku bagr. Stroj se zřítil přibližně z výšky 20 metrů na místní komunikaci v obydlené oblasti u obce Poddubí. Nehoda se obešla bez zranění. Škoda byla vyčíslena na 700 000 korun, informoval středočeský policejní mluvčí.

Článek

Havárie se stala, když se návěs s bagrem kvůli uvolněnému zajišťovacího kolíku odpojil od tahače Tatra 815. Odpojený návěs se v místě přemostění dostal do smyku a z něho se sesunul bagr, který prorazil svodidla a skleněnou protihlukovou stěnu.

Při pádu bagr poškodil silnici, oplocení rekreačního objektu a uvolnil betonový pilíř, který zasáhl poblíž parkující osobní automobil Mitsubishi. Na dálnici byla poškozena svodidla a protihluková stěna za 400 000 korun. Poškození bagru bylo odhadnuto na 200 000, škody na oplocení a osobním automobilu dosáhnou 50 000 korun. Policie vyšetřuje, kdo nehodu zavinil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám