Hlavní obsah

Podezřelý z vraždy Velíška ohrožoval cestující autobusů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Celostátně hledaný David Lubina z Hostouně na Kladensku, který je podzřelý, že zavraždil stříhače TV Nova Michala Velíška, měl v červnu ohrožovat cestující autobusu číslo 253 pražské MHD. Informaci televizi Nova potvrdila policejní mluvčí.

Článek

Lubina byl v minulosti opakovaně trestán pro násilnou trestnou činnost. Je agresivní a závislý na drogách, informovala policie. Na základě této informace bylo tak jen otázkou času, kdy o minulosti Lubiny vyplují na povrch další skutečnosti o jeho činech.

Jedenatřicetiletý Lubina, na kterého mají podle televizního zpravodajství rozdílné názory i obyvatelé Hostouně, v červnu se zbraní v ruce ohrožoval cestující autobusové linky 253 pražské MHD. Na stejné lince se podobný čin opakoval i 8. září (12. září o něm informovala média) letošního roku.

V červnu útočník nadával a vyhrožoval likvidací kladenských obyvatel. Nikomu však nestačil ublížit, zneškodnili ho cestující ještě před příjezdem policie. Lubina tehdy skončil na psychiatrii. Později se ukázalo, že pistole byla plynová. "My můžeme potvrdit, že osoba podezřelá z trestného činu vraždy je jedna a tatáž osoba, která ohrožovala osoby v autobusu číslo 253," řekla v pátek Nově mluvčí pražské policie Daniela Razímová.

Po útoku 8. září měl být Lubina podle informací televize obviněn ze tří trestných činů. Přesto zůstal na svobodě. O pět dní později údajně zavraždil střihače TV Nova Michala Velíška, který se zastal Lubinou ohrožované ženy.

Na základě zveřejněných snímků z kamerového systému a identikitů, se na policejní linku ozvalo několik svědků, kteří Lubinu identifikovali. Policie však podezřelého v místě jeho bydliště již nezastihla.

Reklama

Související témata:

Související články

Za informace k Velíškovu vrahovi 100 tisíc

Šéf zpravodajství TV Nova Martin Ondráček oznámil, že vypisují odměnu 100 000 Kč za informace, které dovedou policii k dopadení vraha střihače Michala Velíška....

Výběr článků

Načítám