Hlavní obsah

Do policistů narazila sanita i pronásledovaný motorkář

Právo, Jiří Falout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Kuriózní nehoda se šťastným koncem se udála v sobotu odpoledne na čtyřproudé Dlouhé louce v Českých Budějovicích. Do policejního vozu nejprve narazila sanitka dopravní zdravotní služby z Týna nad Vltavou a následně do něj vrazil motorkář, kterého v protisměru pronásledovala jiná policejní hlídka.

Článek

"Cestující v sanitě jsme převezli do českobudějovické nemocnice, kam měli namířeno. Nikomu se naštěstí nic nestalo, všichni byli řádně připoutáni pásy," řekl v neděli Právu ředitel jihočeských zdravotních záchranářů Marek Slabý. Také motorkář vyvázl bez zranění.

Nehodě předcházela honička policejní hlídky s motorkářem po městě. Ten jel po Mánesově třídě, jedné z páteřních komunikací, zběsile a bez státních registračních značek. Nedodržoval rychlost a nezastavil ani na červené.

"Motorkář mířil ke Dlouhé louce, po níž v té době jelo policejní auto. Hlídky se spojily vysílačkou. Policista chtěl vytvořit motorkáři zátaras, protože věděl, že kolem něj za chvíli pojede. Zapnul maják a výstražné zařízení. V době, kdy se otáčel v levém jízdním pruhu do protisměru, měl sanitku, která jela za ním, v mrtvém úhlu. Neměl možnost ji vidět a srazili se," konstatovala  jihočeská policejní mluvčí Jana Kameníková.

V tu chvíli se vyřítil po silnici pronásledovaný motorkář. Nestačil již zabrzdit a narazil do policejní hlídky. Podle Kameníkové motorkář stroj příliš neovládal. "Byla to strašlivá rána. Podívala jsem se do zpětného zrcátka a uviděla policejní vůz  a motorku, jak jsou v sobě," popsala nehodu očitá svědkyně.

Policisté u motorkáře zjistili, že má řidičský průkaz pouze k řízení malých motocyklů. "Motorka navíc nebyla schválena k používání na našich silnicích. Proto neměla registrační značky," dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám