Hlavní obsah

Z vysílače skočil parašutista, skok se mu nezdařil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VLAŠIM/LIBLICE

Z věže vysílače v Liblicích na Kolínsku skočil v sobotu ráno parašutista. Skok se mu však nepovedl a muž se padákem zachytil o jedno z kotevních lan a zůstal na něm viset. Na místě zasahovali hasiči a vrtulník, uvedl mluvčí společnosti České radiokomunikace - JTR Management Pavel Kočiš. Firma podle něj podá na parašutistu trestní oznámení.

Článek

Parašutista zůstal viset 270 metrů nad zemí, zhruba 85 metrů pod vrcholem věže. Na pozemek vnikl neoprávněně. Na věž vylezl po servisním žebříku.

Na zařízení se v současné době pracuje a není tak v provozu. Opravy se však musely kvůli záchranné akci přerušit. "Sečteme škody, které nám to způsobilo," řekl Kočiš. Musí se podle něj také zjistit, zda parašutista zařízení vysílače nepoškodil.

Za poslední dva měsícíce je muž třetím, kdo se o seskok pokusil. První po dopadu utekl. Totožnost druhého se ale podařilo zjistit a firma na něj už podala trestní oznámení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám