Hlavní obsah

Zloději se pokusili ukrást Hlinkovu hvězdu

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VELKÁ BÍTEŠ

O tom, že je možné ukrást nebo se alespoň pokusit ukrást cokoliv, se v pondělí přesvědčil Jiří Rauš z Velké Bíteše na Žďársku, který málem přišel o zlatou hvězdu Ivana Hlinky. Hvězda je usazena v unikátním Chodníku slávy na náměstí ve Velké Bíteši. Není ale z pravého zlata.

Článek

"Je to neuvěřitelná drzost a je vidět, že zlodějům není nic svaté, když vztáhli ruku na hvězdu hokejového Boha Ivana Hlinky, který má právě teď v srpnu první výročí tragické smrti. Hvězda sama o sobě je uměleckým dílem a její pořízení přišlo na zhruba 15 tisíc korun. Cena morální či sběratelská se však vyčíslit nedá, protože jiný kus už nikde neexistuje," uvedl autor a majitel Chodníku slávy Jiří Rauš.

Zloději, kteří se do krádeže pokusili v noci na pondělí netušili, že deska má ještě speciální kotvení v betonu a bez poškození se nedá vytrhnout. Proto po nich zůstal jen zničený chodník. Desku se jim odnést nepodařilo.

Po pachatelích nyní pátrají policisté, kteří už místo činu ohledali a zajistili stopy. "V současné době je v Chodníku slávy 6 hvězd, a to Karla Gotta, skupiny Maxim Turbulenc, Petra Novotného, fotbalového týmu Amfora, Ivana Hlinky a Pavla Kubiny," dodal Rauš, který nechápe, k čemu by někomu taková hvězda byla, když by se s ní nemohl ani pochlubit.

Reklama

Výběr článků

Načítám