Hlavní obsah

Odsouzený pedofilní exředitel ZŠ nesmí vyučovat

Právo, kij, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Krajský soud v Ostravě ve středu rozšířil trest pro bývalého ředitele Základní školy v Lučině Na FrýdeckoMístecku Rostislava Vonzina, který v letech 1997 až 2001 mnohokrát zneužil svoji desetiletou švagrovou a zároveň žákyni jiné školy, kde v té době také učil.

Článek

Od Okresního soudu ve FrýdkuMístku dostal letos v dubnu za své sexuální hrátky s dětmi roční podmínečný trest s dvouletým odkladem a příkaz, aby se léčil. "Rozšířili jsme tento trest o zákaz učení na tři roky," potvrdil Právu krajský soudce Vladislav Dorda. Zákaz vyučování požadovala státní zástupkyně, která se proti verdiktu okresního soudu odvolala.

Podle soudu Vonzino osahával nezletilou sestru své manželky na prsou a přirození, a to ve svém učitelském kabinetu, v bazénu i doma v průběhu návštěv. Informace o praktikách ředitele školy vyvolaly v malé obci Lučina velký rozruch. Místní lidé a rodiče dokonce začali sepisovat petici za jeho odvolání. Vonzino pak pod tlakem veřejného mínění z funkce odstoupil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám