Hlavní obsah

Létající lahve a bitka s těžkooděnci. Policie zveřejnila video ze zásahu proti anglickým chuligánům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie v sobotu zveřejnila video z pátečního zásahu proti anglickým fotbalovým chuligánům v centru metropole. Angličané v Týnské ulici tropili výtržnosti a na policisty házeli lahve. Těžkooděnci proto museli zasáhnout.

Páteční zákrok policie proti anglickým fanouškům v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Radikální fanoušci dorazili na utkání fotbalistů Anglie s Českou republikou, který se hrál v Edenu a Češi v něm nakonec vyhráli 2:1. K incidentu ovšem došlo ještě před začátkem zápasu.

Angličtí příznivci tropili před restaurací v Týnské ulici výtržnosti a nechtěli se uklidnit ani na opakované výzvy policistů pronášené v angličtině. Proto zasáhli těžkooděnci.

„Bylo zajištěno 14 lidí, kteří skončili na cizinecké policii pro podezření ze spáchání přestupku,” uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie v Praze po zásahu proti fotbalovým chuligánůmVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Během pátečního večera museli policisté v centru Prahy řešit celkem dva významnější konflikty spojené s fanoušky. Kromě výtržností v Týnské šlo ještě o útok na hosty restaurace ve Veleslavínově ulici, do níž vběhlo několik maskovaných útočníků.

„Útok proběhl i za použití pyrotechniky a došlo při něm k poškození zařízení restaurace. Pak se dali výtržníci na útěk, nicméně je policisté vzápětí dopadli a 17 z nich zadrželi,” uvedl Daněk s tím, že skončili na policejním oddělení pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a poškození cizí věci.

Fotbaloví chuligáni vymlátili bar v centru Prahy

Krimi

„Po výslechu byli všichni propuštěni a nyní bude probíhat standardní trestní řízení,” dodal.

Práci měli policisté po skončení zápasu – na Vinohradech identifikovali skupinu asi sta rizikových chuligánů.

BEZ KOMENTÁŘE: Kontrola stovky českých fanoušků na VinohradechVideo: Novinky

„Jednalo se převážně o příznivce pražských fotbalových klubů. Tito muži měli podle všeho namířeno do centra metropole, aby vyvolávali konflikty s anglickými fanoušky, což podtrhuje fakt, že u sebe měli například kukly a bojové rukavice. Díky odhalení této skupiny a ztotožnění všech lidí z ní policisté překazili jejich plány a i díky tomu proběhla noc na sobotu v centru Prahy bez problémů,” uvedl Daněk.

Prahou se v noci toulala stovka českých fotbalových chuligánů

Krimi

„Při této kontrole jeden z podezřelých zaútočil pěstmi na policisty, kteří ho následně zadrželi. Tento dvacetiletý muž je nyní stíhaný pro trestný čin násilí proti úřední osobě, za což mu hrozí až čtyřletý trest odnětí svobody,” doplnil mluvčí.

S ohledem na to, že Angličané zůstávají v Praze až do neděle, budou policisté i nadále hlídkovat v ulicích.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám