Hlavní obsah

Vyprošťování vlaku trvalo 14 hodin. Za nehodu zřejmě může řidič dodávky

– Rakovník

Čtrnáct hodin trvalo vyprošťování osobního vlaku po sobotní nehodě na Rakovnicku. Škoda byla vyčíslena na pět milionu korun, příčina nehody je zřejmě nerespektování červených světel. Při kolizi zemřela žena z dodávky, dalších sedm lidí se zranilo.

BEZ KOMENTÁŘE: Vážná nehoda vlaku a dodávky na RakovnickuVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Řidič ročník narození 1994 zřejmě nerespektoval výstražné znamení na železničním přejezdu, které bylo v provozu, a vjel na přejezd. Přesné příčiny policisté vyšetřují, řidiče zatím nevyslechli. Posádka dodávky byli cizinci,” řekla Novinkám mluvčí policie Michaela Richterová.

Dodávka zřejmě sloužila jako obytné auto. Dechové zkoušky u řidiče i strojvedoucího byly negativní.

Foto: Jaroslav Beneš, ČTK

Havarovaný vlak byl z místa odtažen, zpět na koleje ho speciální jeřáb dostal po třetí hodině ranní (na snímku).

Tragickou nehodu prošetřuje také Drážní inspekce. Její mluvčí Martin Drápal v neděli řekl, že šetření je teprve na začátku a výsledky lze čekat v řádu týdnů. Na vlaku při nehodě vznikla škoda pět milionů, na dodávce 150 tisíc korun, na trati je škoda vyčíslená na 10 tisíc korun.

Pomáhal jeřáb

Provoz na železniční trati mezi Lubnou a Zavidovem na Rakovnicku byl obnoven v neděli ráno před 05:30, tedy asi 14 hodin po nehodě. Havarovaný vlak, který po nehodě skončil napříč přes koleje a sjel ze zhruba třímetrového náspu, musel zpět na koleje dostat speciální jeřáb pomocí několika lan v neděli po třetí hodině ranní.

Foto: HZS Středočeského kraje

Při nehodě zemřela žena.

Při nehodě, která se stala v sobotu po 15:00, zemřela 57letá žena, která cestovala v autě. Dalších sedm lidí se zranilo. Dva lidé jsou těžce zranění, jeden z nich jel ve vlaku. Stav těžce zraněného pacienta, který leží v plzeňské nemocnici, je stabilizovaný.

Foto: Aktu.cz

Při nehodě se srazilo několik lidí.

Druhý těžce zraněný byl po nehodě převezen do střešovické nemocnice, o jeho stavu mluvčí nemocnice Jitka Zinke nemůže informace poskytnout. Další žena a jedno dítě se zranily středně těžce, další tři lidé lehce. Řidič dodávky vyvázl s lehkým zraněním, strojvedoucí vlaku bez zranění.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám