Hlavní obsah

Dva muži se otrávili plynem, kterým si přitápěli

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva muži přišli o život v Ondřejovicích na Jesenicku poté, co se otrávili plynem, kterým vytápěli svoji domácnost. Další žena se přiotrávila.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Propanbutanové lahve (ilustrační foto)

Článek

Neštěstí vyšlo najevo ve středu 10. července, kdy šestadvacetiletý muž přišel na policii oznámit, že postrádá svoji matku (62). Policisté po asistenci hasičů při otevření domu nalezli bez známek života dva muže ve věku 59 a 69 let. Žena byla nalezena v bezvědomí. Protože si obyvatelé dům vytápěli teplometem s propanbutanovou nádobou, jedna z vyšetřovacích verzí byla ta, že mohlo dojít k otravě tímto plynem.

„Toto podezření také potvrdila soudní pitva, kterou kriminalisté nařídili k objasnění příčiny úmrtí,“ řekla Právu v pátek jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Zároveň apelovala na všechny obyvatele, kteří k vytápění využívají právě tento zdroj tepla, aby dodržovali základní bezpečnostní pravidla. „Základem je vždy pravidelné a dostatečné větrání vytápěných místností,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám