Hlavní obsah

Muže ležícího na poli přejel zemědělský stroj. Lékaři mu amputovali nohy

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Tragédií skončilo běžné sekání pole u Brtnice na Jihlavsku. Mladého muže, který zřejmě usnul na poli, v úterý přejela zemědělská sekačka a způsobila mu devastující poranění končetin, informovali ve čtvrtek policisté a záchranáři. Muži po převezení do brněnské Fakultní nemocnice museli amputovat části obou noh.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

K neštěstí došlo v úterý odpoledne.

„Oznámení o nešťastné události, ke které na Brtnicku došlo, jsme přijali v úterý 9. července před čtvrtou hodinou odpoledne. Vážně zraněný muž byl transportován do nemocnice. Policisté provedli na místě ohledání, šetření a zadokumentování. V současné době zjišťují veškeré okolnosti, které vedly ke zranění muže, a nešťastnou událost prověřují,“ řekla ve čtvrtek policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Podle ředitelky záchranářů Kraje Vysočina Vladislavy Filové na místě zasahoval vrtulník. „Muž utrpěl mnohočetná vážná poranění, s kterými jsme ho letecky transportovali do brněnského traumacentra,“ potvrdila ředitelka.

Podle serveru iDnes.cz sekačka přejela technického pracovníka města, který se stará o zeleň a úklid obce. Muž se prý na pole určené ke sklizni na siláž vydal pro hrách a pak usnul asi tři metry od cesty. Zdroje serveru uvádějí, že lékaři museli zraněnému 24letému mladíkovi amputovat jednu nohu nad kolenem a druhou u kotníku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám