Hlavní obsah

Agresivní mladík v Ústí napadl řidiče autobusu, který ho napomenul za pivo

Právo, pra

Horké chvíle zažili v pondělí večer cestující autobusu v Ústí nad Labem. Uvnitř vozu řádil jako smyslů zbavený 29letý mladík. Muž napadl řidiče a vyhrožoval pasažérům. Zpacifikovali jej až přivolaní policisté. Podle testu na alkohol byl střízlivý.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Agresivního mladíka zpacifikovali až přivolaní policisté.

Článek

Incident odstartovala řidičova poznámka, že by mladík neměl nastupovat do autobusu s otevřenou láhví piva. Muž v reakci začal řidiče vulgárně urážet. Urážky vyvrcholily vyrváním dveří u řidičova pracovního prostoru.

Agresor následně na šoféra a palubní desku vylil energetický nápoj. Tekutina vylitá na elektroinstalaci způsobila zablokování dveří autobusu. Mladík tak vlastní vinou zůstal uvězněný uvnitř vozu, pročež se dožadoval, aby mohl vystoupit.

Řidič mu závadě nemohl vyhovět, což mladíka vedlo k tomu, že jej brutálně napadl. „Povalil ho na zem, mlátil pěstmi a kopal. Řidičova zranění si vyžádala převoz do nemocnice,“ přiblížila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Cestujícím agresor vyhrožoval, že pokud někdo zavolá policii, tak ho zmlátí.

„Následně vzal kladívko pro rozbití okna k nouzovému úniku a rozbil přední okno, kterým utekl. Po chvilce byl zadržen policejní hlídkou a převezen do policejní cely. Dechová zkouška na alkohol byla negativní,“ doplnila Hyšplerová.

Mladíka stíhá policie pro podezření z trestných činů ublížení na zdraví, výtržnictví a poškození cizí věci.

Reklama

Výběr článků

Načítám