Hlavní obsah

Řidič nabral na kapotu strážníka v centru Prahy, svištěl s ním desítky metrů

Novinky, kub
Praha

Na kapotě ujíždějícího auta se v pondělí nečekaně projel strážník na Václavském náměstí v centru Prahy. Řidič vozidla, kterého chtěl městský policista zkontrolovat, odmítl předložit doklady a chtěl ujet, přičemž nabral i strážníka, který se mu v tom snažil zabránit. Podobný incident řešila městská policie na Václavském náměstí i v sobotu, tehdy u toho byl opilý šofér dodávky.

Řidič nabral v Praze strážníka na kapotuVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal v pondělí kolem 13.00. Strážník kontroloval zaparkované auto bez řidiče, když odvedli jeho pozornost turisté, kteří ho požádali o radu. Toho využil muž, který přišel k vozidlu, usedl do něj a zamkl se.

„Strážník k němu okamžitě přistoupil a vyzval ho k prokázání totožnosti. Řidič zákonnou výzvu ignoroval a nastartoval svůj vůz. Při couvání přejel zakročujícímu strážníkovi nárt nohy,” sdělila v úterý mluvčí městské policie Michaela Teplá.

Strážník se podle ní i přes to snažil zabránit autu v další jízdě a opakovaně vyzýval řidiče k zastavení.

„Ten se však opět rozjel směrem dopředu, kdy strážníka nabral na přední kapotu automobilu. Tato život ohrožující situace trvala několik vteřin, během které vozidlo urazilo desítky metrů,” upřesnila mluvčí.

Devětadvacetiletý řidič podle Teplé poměrně rychle ujížděl a zastavil se až ve vedlejší Krakovské ulici.

Strážníka ošetřili zdravotníci v nemocnici, pak ale dosloužil směnu a do pracovní neschopnosti nemusel. Případ řeší státní policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Strážníci zadrželi řidiče v JindřišskéVideo: Policie ČR

Podobný konflikt s řidičem řešili strážníci rovněž v sobotu, souhrou okolností zhruba 300 metrů od Krakovské ve střední části Václavského náměstí u Jindřišské ulice.

Opilý šofér zásobovací dodávky se rozhodl vjet na pěší zónu a nedbal při tom na strážníka, který mu visel na autě.

Reklama

Výběr článků

Načítám