Hlavní obsah

Pes se zamotal do drátů kola, cyklista letěl přes řídítka. Zvíře ještě kouslo přítelkyni

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Kubice

Nehodu cyklisty, kterou údajně způsobil pes, řešili policisté na Domažlicku. Muž vezl v tašce upevněné na kole psa, který ale za jízdy vyskočil a zamotal se do předního kola. Zvíře pak ještě pokousalo přítelkyni cyklisty, která jela vedle na svém kole.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v pondělí odpoledne mezi Českou Kubicí a Babylonem. „Čtyřiatřicetiletý cyklista převážel v tašce upevněné nad přední vidlicí předního kola čínského chocholatého psa. Ten za jízdy z tašky vyskočil,“ popsala v úterý událost mluvčí policie Dagmar Brožová.

Zvíře bylo podle ní sice upevněné řemínky, ty ale nebyly dostatečně utažené. Pes se zaklínil do drátů předního kola a bicykl zablokoval.

„Cyklista přepadl přes řídítka a upadl na zem, přičemž utrpěl zranění. Majitelka psa jela na svém jízdním kole společně se svým přítelem cyklistou a pokoušela se psa z drátů vyprostit. Ten ji pokousal na ruce,“ upřesnila mluvčí.

Zdravotníci jednatřicetiletou ženu ošetřili na místě, cyklista skončil v nemocnici. „Byl nařízen i odběr jeho krve, neboť pro zranění obličeje nebyl schopen dechové zkoušky,“ dodala Brožová.

Psa nakonec dostali z drátů ven hasiči, zvíře bylo rovněž zraněné. Policie okolnosti nehody dále vyšetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám