Hlavní obsah

V Praze začal za jízdy hořet vlak, hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu

Praha
Aktualizováno

Pražští hasiči zasahovali u požáru motorového vlaku společnosti KŽC ve Stodůlkách. Všem 25 cestujícím se podařilo včas opustit soupravu. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu.

Foto: HZS Praha

Cestujícím se podařilo včas vystoupit.

Článek

„První jednotky jsou na místě, přístup je složitý,” uvedli pražští hasiči na twitteru. Na místě byla také policie a hasičská jednotka Správy železniční dopravní cesty.

Foto: HZS Praha

Požár je ve špatně přístupném terénu.

Podle hasičů se všem cestujícím podařilo včas vystoupit. Podle prvních informací by neměl být nikdo zraněn, uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Hořet začalo po 15:00. „Strojvedoucí si sám všiml plamenů v motorovém prostoru vlaku a zastavil,” uvedl mluvčí.

Foto: HZS Praha

Požáru si všiml strojvedoucí.

„Probíhají hasební práce na 2 C proudy v dýchací technice a byl vyhlášen druhý stupeň poplachu,” dodali hasiči.

Zhruba v 17 hodin hasiči ohlásili lokalizaci požáru s tím, že vše mají pod kontrolou. Později dodali, že příčinou požáru byla technická závada a že škoda bude určena až po došetření drážním inspektorem.

Vlak, který byl poškozen, znají cestující jako takzvaný Pražský motoráček. Patří Klubu železničních cestovatelů. Jezdí celoročně každou sobotu, neděli a státní svátek s výjimkou Vánoc. Jeho trasa vede po trati číslo 122 ze stanice Praha hlavní nádraží do stanice Praha-Zličín a zpět.

Vlaky jezdí odklonem přes Smíchov. Omezení by podle orientačního odhadu mělo trvat asi do 21:00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám