Hlavní obsah

Mladík v audi závodil se sanitkou převážející miminko v inkubátoru

Právo, orh

Plzeňští záchranáři jsou na problémy na silnicích zvyklí. Jízdu, jakou v pátek předvedl mladý řidič vozu značky Audi, však nepamatují. Mladík začal závodit se sanitkou, která večer za tmy převážela novorozence v inkubátoru. Řidič audi sanitku několikrát předjel a ohrožoval život záchranářů, miminka i dalších účastníků silničního provozu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdravotnická záchranná služba

Článek

Záchranka miminko převážela z domažlické nemocnice na neonatologické oddělení Fakultní nemocnice Plzni na Lochotíně

„Během transportu z Domažlic do plzeňské nemocnice se tento mladý řidič choval velmi nebezpečně vůči účastníkům silničního provozu, ale i vůči sobě,“ sdělila Právu mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Mária Svobodová.

„Jeho jízda byla riskantní a nebezpečná. Dopustil se hned několika přestupků. Naštěstí sanitu nevybržďoval a její řidič nemusel měnit směr jízdy,“ dodala.

Poznamenala, že řidič audi se sanitou závodil a snažil se ji předjet nebo dojet. „V našem kraji jsme něco podobného při transportu pacienta v sanitním voze ještě nezažili,“ podivovala se Svobodová.

Vysloveně si s námi hrál
řidič sanitky o řidiči audi

Na riskantní jízdu řidiče jako první upozornil server krimi-plzen.cz. Jízdu silničního piráta popsal pro server i řidič, který novorozence s posádkou převážel.

„Byli jsme voláni k akutnímu převozu novorozence, takže jsme jeli se sanitkou s inkubátorem a doprovázela nás sestra a lékařka. Dojelo nás černé audi s plzeňskou registrační značkou,“ konstatoval řidič sanitky.

„Já jel v tu chvíli se zapnutými majáky velmi rychle, přesto nás audi několikrát předjelo, minimálně dvakrát na plné čáře. Pak někde počkal, vyjel, znovu nás předjel a pak odbočil někam doleva. Bylo to v úseku mezi Domažlicemi a Semošicemi a vysloveně si s námi hrál,” dodal.

Případem se zabývá policie

Případ už řeší policisté. „Případ nám byl oznámen v Plzni a budou se jím zabývat domažličtí policisté,“ potvrdila Právu plzeňská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Jako důkaz může policistům posloužit i videozáznam ze sanitního vozu, nebo svědectví dalších řidičů, kteří mohli počínání mladého šoféra audi vidět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám