Hlavní obsah

Kvůli pádu dítěte z lanovky v Harrachově obžalovali babičku

Právo, Novinky, ČTK, ok,mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Semily
Aktualizováno

Okresní státní zastupitelství v Semilech ve středu podalo obžalobu na babičku šestileté dívky, která v lednu spadla z lanovky v Harrachově. Děvče spadlo z osmimetrové výšky a utrpělo těžké zranění.

Foto: Vladimír Michna, Novinky

Lanovka v Harrachově. Ilustrační foto.

Článek

Státní zástupkyně Silvie Sochorová již v dubnu Novinkám sdělila, že byla obviněna jedna osoba z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Blíže ale případ nekomentovala. Ve čtvrtek uvedla, že byla podána obžaloba na babičku dívky, která s ní na lanovce jela. Obsluha v tomto případě nepochybila.

Jak přesně babička pochybila, nechce semilské státní zastupitelství v tuto chvíli komentovat. „K tomu se zatím vyjadřovat nebudu. Je to komplexní záležitost a nelze ji jednoduše uvést. Obžaloba navíc ještě nebyla doručena všem dotčeným osobám,“ řekla Právu ve čtvrtek Sochorová.

„Pokud soud nařídí hlavní líčení, tak všechny důvody zazní až při přednesení obžaloby,“ dodala. Sdílnější není ani policie. „Případ je už v kompetenci státního zastupitelství, které si vyhradilo právo informovat o případu. Další informace poskytovat nebudeme,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Nikdo nic neví

Okolnosti související s podanou obžalobou neznají ani lidé ze Sportovního areálu Harrachov. „Se závěry vyšetřování nás policie neseznámila. Sami jsme překvapení, že to došlo až k podání obžaloby,“ řekla Právu Lenka Tichá ze Sportovního areálu Harrachov.

Incident se stal 5. ledna na lanové dráze Delta vedoucí na Čertovu horu. Na sedačce kromě babičky a dívky jel také cizinec, po kterém policie pátrala. Muž se pak sám přihlásil a poskytl svědectví.

Loni v únoru spadlo jiné dítě ze sedačkové lanovky i v Rokytnici nad Jizerou. Dítě spadlo z 11 metrů na umrzlý sníh, vyvázlo bez zranění. Dívenka v době rozjezdu dráhy na sedačku pořádně nedosedla a nebyla v ní nijak zajištěná. Její matka ji proto přidržovala oběma rukama, dítě ale neudržela. Policie případ řešila jako přestupek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám