Hlavní obsah

Desetiletí chlapci ve Svitavách vyrazili v autě do ulic. Bourali a utekli

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Dva desetiletí chlapci si minulý pátek ve Svitavách bez svolení rodičů vyjeli autem. Měli v úmyslu povozit mladšího kamaráda, ale řízení se jim moc nedařilo. Bourali už při vyjíždění z řady zaparkovaných aut.

Foto: Policie ČR

Poškozená auta ve Svitavách

Článek

„Chlapci měli poškodit jiné zaparkované vozidlo. To je ale od jízdy neodradilo a pokračovali v započatém výletě po Svitavách. Celkem měli ujet asi tři kilometry v pátečním odpoledním provozu. Jak se chlapci ke klíčům od auta dostali a proč nebyly řádně zabezpečeny, je předmětem dalšího šetření,“ řekl ve středu Právu mluvčí svitavské policie Ondřej Zeman.

Majitelka poškozeného vozidla si ujíždějícího řidiče okamžitě všimla a zavolala policisty.

Chlapci mezitím pokračovali v bujaré jízdě, přičemž nabourali další auto. Když ve zpětném zrcátku viděli modré blikající světlo policejního vozu, zastavili a utekli. Objevit a zadržet je se podařilo za spolupráce svitavské městské policie.

Foto: Policie ČR

Poškozená auta ve Svitavách.

Případ by pro ně nemusel skončit jen třídní důtkou, podnět dostala i sociálka svitavské radnice. Náhradu škody za poničená auta budou pojišťovny požadovat po rodičích – mělo by jít o několik tisíc korun.

„Škoda na obou vozidlech je prozatím vyčíslena na 15 tisíc korun. My jsme ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin neoprávněného užívání cizí věci, za který hrozí až dva roky vězení,“ formálně informoval policejní mluvčí. Vyšetřování ale bude jistě kvůli věku „podezřelých“ odloženo.

Reklama

Výběr článků

Načítám