Hlavní obsah

Nenapravitelný recidivista z Brněnska stokrát porušil zákon

Právo, Michal Šťastný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Případ, jaký nemá obdoby. Tak popisují jihomoravští kriminalisté počínání 31letého muže z Brněnska, kterého stíhají pro bezmála 100 porušení zákona. V posledních měsících řádil převážně v restauracích a podnicích, odkud kradl kromě peněz také alkohol, cigarety, elektroniku či prázdné sudy od piva. Celkově způsobil škodu za více než 1,2 milionu korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Zlodějská výprava v jihomoravské restauraciVideo: Policie ČR

 
Článek

„Rozsahem jde o jeden z největších případů za posledních několik let. Zadokumentováno máme zatím 98 případů. Jednalo se o krádeže, porušování domovní svobody nebo maření úředního rozhodnutí. Je ale možné, že počet případů je ještě daleko vyšší,“ řekl kriminalista Jaromír Novotný.

Foto: Policie ČR

Policie obvinila muže z necelé stovky porušení zákona

Muž kradl od minulého roku. Na zlodějské výpravy se vydával kromě jižní Moravy také na Vysočinu i do Čech. Ukořistěné věci pak dále prodával. Za utržené peníze si většinou obstaral drogy. Scénář se opakoval až do března letošního roku, kdy se obviněnému vymstila cesta na Hodonínsko.

Foto: Policie ČR

Policie obvinila muže z necelé stovky porušení zákona

Po vykradení lokálu ve Velkých Hostěrádkách a stavebních buněk v Dambořicích zamířil zloděj do Brna, kde ale na něj na parkovišti u obchodního centra čekala zásahová jednotka a potížista putoval do vazby.

Foto: Policie ČR

Policie obvinila muže z necelé stovky porušení zákona

Pokud mu soud prokáže vinu, vrátí se muž do dobře známého prostředí vězeňské cely. Ve vězení už v minulosti kvůli trestné činnosti pobýval. „Pachateli hrozí trest odnětí svobody v délce dva až osm let,“ uvedl kriminalista Novotný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám