Hlavní obsah

BMW na šrot, řidič skákal přes svodidla: Policie zveřejnila video z honičky na D5

Novinky, kub

Kriminalisté zveřejnili videozáznam nehody, kterou skončilo v pondělí na dálnici D5 pronásledování BMW X6. Podle policie byl vůz kradený a ujížděl z Německa. Za volantem byl podle vyšetřovatelů 28letý Polák. Muž na záznamu přeskakuje po hrozivě vypadající nehodě svodidla a utíká pryč. Podezřelý byl během pátrací akce zadržen.

Nehoda BMW na D5Video: Policie ČR

 
Článek

Pátrací akce byla výsledkem spolupráce české a německé policie. Češi dostali po sedmé hodině ráno zprávu, že zřejmě přes obec Waidhaus, která leží u hranic, ujíždí do Česka podezřelé auto. Policejní hlídka ho našla a začala pronásledovat.

Řidič při honičce vrazil do nákladního vozu a pak do svodidel. „Na 47 km směrem na Rozvadov došlo k bočnímu střetu vozidla BMW s nákladním automobilem 7,5 tuny, vlivem toho se BMW roztočilo kolem své osy a narazilo do středových svodidel,“ popsala nehodu policejní mluvčí Martina Korandová.

Řidič pak z havarovaného auta vyběhl a zmizel do lesa. Do pátrání po podezřelém byl zapojen policejní psovod i vrtulník, řidiče se podařilo odpoledne dopadnout.

Podle policie bylo auto odcizeno v Německu a podezřelým je 28letý muž původem z Polska.

Nehoda německého BMW na dálnici D5Video: Patrik Biskup, Právo

Reklama

Výběr článků

Načítám