Hlavní obsah

Antifašisté se před služebnou v Brně pustili do křížku s policií. Zasahovali těžkooděnci

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Několik desítek účastníků prvomájového shromáždění v Brně, kde se sešla krajní pravice i antifašisté, se po rozpuštění obou pochodů sešlo před policejní služebnou na Cejlu, kde skončili zajištění účastníci demonstrací. Když je policisté vyzvali, aby ulici opustili, někteří antifašisté je napadli, a tak skončili v poutech.

BEZ KOMENTÁŘE: Incident s policisty v Brně na CejluVideo: Novinky

 
Článek

Policisté museli okolo 22. hodiny zcela uzavřít Bratislavskou ulici, protože se v ní sešlo několik desítek až stovek antifašistů a příznivců krajní levice. Společně přišli podpořit své kolegy, které předtím policisté zajistili na demonstraci.

Když poslední část demonstrantů opouštěla Cejl, prolétly vzduchem skleněné lahve. Policisté chtěli zajistit muže, který podle všeho jednu z lahví hodil, a chtěli ho dovést k policejnímu vozu. Muži však vyrazilo na pomoc několik lidí, kteří policisty napadli.

Následoval zákrok těžkooděnců. Nejméně dva lidé skončili v poutech. Policisté poté demonstranty vytlačili z ulice.

BEZ KOMENTÁŘE: Potyčky v BrněVideo: Petr Kozelka, Právo

V podvečer se v Brně konaly dvě ohlášené akce. V 17 hodin začalo antifašistické setkání iniciativy Brno blokuje a v 19 hodin začal pochod pravicových radikálů. Antifašisté průvod radikálů blokovali. Radikálů se sešly desítky, odpůrců stovky. Došlo i k potyčkám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám