Hlavní obsah

Konflikt na mítinku KSČM: Muž při hádce vytáhl pepřový sprej

• Aktualizováno

Po středečním prvomájovém shromáždění KSČM na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze se strhla slovní potyčka. Jeden člověk poté použil pepřový sprej, policisté útočníka vzápětí zadrželi, řekla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Policie následně věc vyhodnotila jako přestupek a předala ji ke správnímu řízení.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Policisté na shromáždění KSČM 1. května 2019 na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze zadrželi muže, který použil pepřový sprej vůči svému názorovému odpůrci.

Článek

Kdo z aktérů incidentu patřil k přívržencům komunistů a kdo k jejich odpůrcům, není jasné. Policisté podle Zoulové politickou orientaci nezjišťovali. Jednadvacetiletého muže, kterého sprej zasáhl, ošetřili na místě záchranáři.

„Názorová výměna vyústila v napadení pepřovým sprejem. Útočník, který vůči svému názorovému odpůrci použil sprej, byl policií na místě zajištěn a nyní bude podávat vysvětlení na nejbližší policejní služebně,” uvedla po 12:00 Zoulová.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Policista z antikonfliktního týmu u mladého muže, který dostal zásah pepřovým sprejem na shromáždění KSČM

Mluvčí záchranné služby Jana Poštová řekla, že záchranáři na místě ošetřili mladého muže po zásahu sprejem. Převoz do nemocnice nebyl podle ní nutný.

Komunisté dnes Svátek práce oslavili netradičně na náměstí Jiřího z Poděbrad. Křižíkova fontána na holešovickém Výstavišti, kde se scházeli minulá léta, se opravuje.

Dorazili někteří kandidáti KSČM ve volbách do Evropského parlamentu, bývalá poslankyně Marta Semelová i tradiční účastník komunistických prvních májů, někdejší generální tajemník ÚV KSČ Miloš Jakeš.

Komunisté na náměstí Jiřího z Poděbrad v PrazeVideo: Novinky

Na řečníky pískali a křičeli protikomunističtí demonstranti, kteří se shromáždili několik metrů za pódiem. Nad schody kostela Nejsvětějšího srdce Páně rozvěsili transparenty s nápisy jako Komunisté jsou vrazi, Rudý zrůdy či transparent kladoucí rovnítko mezi symboly srpu a kladiva a hákového kříže. Proslovy narušovali skandováním hesel jako „Česko není Rusko” či „Hanba soudruhům”.

Reklama

Výběr článků

Načítám