Hlavní obsah

Na akci komunistů dorazil Jakeš i odpůrci s transparenty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První máj je už tradičně datem, kdy se konají nejrůznější politická shromáždění. Letos jsou tyto akce poznamenány připomínkou patnáctého výročí vstupu České republiky do Evropské unie i kampaní před volbami do europarlamentu, které se uskuteční v závěru května.

Komunisté na náměstí Jiřího z Poděbrad v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Komunisté se letos v Praze sešli na náměstí Jiřího z Poděbrad. Na mítinku dominovala jejich tradiční současná témata: transparenty kupříkladu vyzývaly k opuštění NATO nebo lidé mohli podepisovat petici proti přijetí eura.

Mezi účastníky - povětšinou lidmi staršího věku - bylo možné zahlédnout současné představitele strany, ale třeba i 96letého Miloše Jakeše, někdejšího vysokého představitele předlistopadového komunistického totalitního režimu.

Foto: Novinky

Miloš Jakeš

Na akci přišlo odhadem kolem dvou set lidí, mezi nimiž však bylo i několik desítek odpůrců s transparenty. Ti volali „hanba“, pískali a podobně.

Své akce pořádají na prvního máje i další strany. Sociální demokraté chystají podle stranického kalendáře oslavy na dvoře svého sídla - Lidového domu. Občanští demokraté organizují jako každý rok slavnost „Vzhůru na Petřín“. Akce v hlavním městě pořádají i TOP 09 a STAN, Svobodní, Dělnická strana sociální spravedlnosti nebo Česká suverenita.

Foto: Novinky

Komunisté na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze

Stovky policistů dohlédnou na dvě odpolední akce v Brně, kde chystají své akce pravicoví radikálové a antifašisté. První máj se v Brně v minulých letech opakovaně stal dnem slovních střetů i potyček mezi demonstranty. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám