Hlavní obsah

Silnici přes Červenohorské sedlo zablokovala nehoda motorkáře

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Uzavřena musela být v sobotu odpoledne kvůli dopravní nehodě motorkáře dočasně v obou směrech komunikace I/44 vedoucí z Loučné nad Desnou na Červenohorské sedlo na Šumpersku. Právo o tom informovala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K nehodě podle ní došlo kolem patnácté hodiny. Provoz na důležité silnici spojující horské okresy Šumperk a Jeseník musel být přerušen, krátce před půl šestou byla komunikace opět průjezdná.

„Z prvotního šetření vyplývá, že motocyklista měl po projetí zatáčky dostat s motocyklem z prozatím přesně nezjištěných příčin smyk a upadnout na komunikaci,“ uvedla mluvčí.

Motocykl podle ní setrvačností skončil mimo komunikaci, v příkopu a motocyklista se střetl s protijedoucím vozidlem.

„Při nehodě došlo k jeho zranění, se kterým byl letecky transportován do nemocničního zařízení,“ konstatovala Urbánková.

Ke zranění osádky vozidla podle ní nedošlo. Na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. „Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, stejně jako výše vzniklé škody jsou v šetření,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám