Hlavní obsah

Část migrantů zadržených na D1 už je na Slovensku. Cizinec, který je převážel, skončil ve vazbě

Muž, který se ve čtvrtek pokusil přes Českou republiku převézt v dodávce třináct migrantů, skočil ve vazbě. Část z běženců, mezi nimiž byly i tři děti, již policisté předali slovenským kolegům, uvedla v neděli policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Policie ČR

Lidé se schovávali za falešnou stěnou.

Článek

Dodávku s britskou registrační značkou zastavila policie ve čtvrtek na dálnici D1 u Velké Bíteše. Za falešnou přepážkou byli ukryti migranti.

Pětatřicetiletý muž z Lotyšska podle kriminalistů zřejmě běžence naložil v Rumunsku, nelegálně je chtěl převézt do Velké Británie. Obviněn byl z organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice.

Foto: Policie ČR

Falešná stěna v nákladním autě

Slovenští policisté už převzali šest běženců včetně tří dětí. Zbývající běženci jsou v zařízeních ve Vyšních Lhotách a v Bělé Jezové.

„Neboť je důvodné podezření, že se jedná o cizince, kteří jsou již žadatelé o mezinárodní ochranu v jiné zemi Evropské unie,” uvedla Čírtková. Pokud se to potvrdí, budou cizinci předáni do země, v níž o ochranu požádali.

Dodávku policisté zastavili na základě poznatků cizinecké policie a spolupráce s kolegy ze Slovenska, Maďarska a Německa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám