Hlavní obsah

Pes měl umřít uvázaný v hlubokém lese, protože nesnáší opilce

– Mimoň
Novinky, kub

Případ krutého zacházení se psem vyšetřují kriminalisté v Libereckém kraji. Obvinili dvaatřicetiletého muže, který se přiznal k tomu, že sedmiletého staforda uvázal v hlubokém lese ke stromu, aby pošel vyhladověním. Zvíře měl od štěněte, ale v poslední době prý napadalo lidi pod vlivem alkoholu, tak se ho chtěl zbavit.

Foto: Policie ČR

Muž nechal v lese uvázaného psa

Článek

O dopadení podezřelého informovala mluvčí policie Ivana Baláková. Amerického stafordšírského teriéra uvázaného u stromu bez jídla a pití našel loni 29. prosince muž, který chodí krmit lesní zvěř.

Pes čekal na svůj osud na zapomenutém místě v lese mezi Novinami pod Ralskem a Mimoní. Městští strážníci zvíře přepravili do útulku a policie začala pátrat po jeho majiteli. Po zveřejnění fotky psa na internetu se podle mluvčí začali ozývat svědci, díky nimž se muže podařilo dopadnout, ačkoliv se již delší dobu nezdržoval v místě trvalého bydliště. Policejní hlídka ho našla tento týden v Turnově.

„Do protokolu nám vypověděl, že psa dostal před sedmi lety jako štěně a do loňské zimy se o něj staral. Pes, jehož výcviku a výchově se vůbec nevěnoval, se podle něj začal chovat v poslední době problematicky,“ sdělila Baláková.

„Například prý napadl jednou ve vlaku opilou ženu, která mu šlápla na packu a od té doby nesnášel lidi pod vlivem alkoholu. Pokud došlo k nějakému incidentu, figuroval v něm vždy člověk s alkoholovým odérem,“ uvedla mluvčí.

Muž se pak rozhodl, že se svého psa zbaví. Proč nezvolil jako způsob řešení útulek, není jasné. „Přivázal ho napevno ke kmeni stromu bez vody a jídla a odešel od něj. Naštěstí ho tu do 24 hodin našel oznamovatel,“ upřesnila Baláková.

Obviněný muž se podle mluvčí jejím kolegům přiznal, že se v něm ani později nepohnulo svědomí a pro psa se vrátit nechtěl. „Tudíž byl s jeho smrtí spojenou s bolestivými útrapami plně srozuměn,“ dodala Baláková. Policie muže obvinila z týrání zvířat, v případě soudu mu hrozí dvouleté vězení

Reklama

Výběr článků

Načítám