Hlavní obsah

Muž hrozil výbuchem v brněnské bance, odnesl si desítky tisíc

Novinky, kub
Brno

Policie pátrá po muži, který v březnu vyhrožoval v brněnské bance bombou, a nakonec zmizel s několika desítkami tisíc korun. Podezřelého v kšiltovce zachytily bezpečnostní kamery. Policie informovala o případu v pondělí, pátrání je stále neúspěšné.

Loupež v brněnské banceVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž podle vyšetřovatelů přišel 19. března do pobočky banky v Merhautově ulici. „Dvě hodiny po poledni nejdříve na jedné z přepážek předal obsluze lístek s oznámením, že chce peníze a že má s sebou bombu a tu je ochoten odpálit. U bankovního úředníka neuspěl, tak zamířil k vedlejší přepážce,“ sdělil mluvčí policie Bohumil Malášek s tím, že pracovnice banky mu vydala několik desítek tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Loupež v brněnské bance

„Potom muž z místa odešel. Lupič zamířil do Durďákovy ulice a po ní směrem k ulici Zemědělské. Pachatel, kterého zachytily bezpečnostní kamery, je ve věku 40 až 50 let, 180 až 190 centimetrů vysoký, střední postavy. Na sobě měl riflové kalhoty, na hlavě modrou kšiltovku s bílým nápisem NY, na nohou měl hnědé boty. Muž hovořil česky s cizím přízvukem. Ruce měl hodně zanedbané, pravděpodobně v důsledku těžké manuální práce,“ upřesnil mluvčí.

Kriminalisté se obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání a určení totožnosti podezřelého, případné informace mají lidé sdělit na telefonní lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám