Hlavní obsah

Podnikatelka měla prodávat fiktivní pohledávky za miliony

Novinky, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na osmnáct milionů korun si měla nelegálně přijít podnikatelka Darina Dittrichová. Tvrdí to alespoň státní zastupitelství s tím, že žena několika firmám prodávala fiktivní pohledávky. Sama Dittrichová vinu odmítá. U brněnského krajského soudu ji hrozí v případě uznání viny za podvod až deset let vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Fiktivní pohledávkyVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Podle obžaloby postupovala Dittrichová fiktivní pohledávky v období několika měsíců v letech 2013 a 2014. „Věděla, že všechny postupované pohledávky neexistují. Činila tak proto, aby dosáhla finančního prospěchu ve prospěch společnosti, kde působila, nebo ve svůj prospěch. Za pohledávky inkasovala celkem 18 milionů korun,“ prohlásil v obžalobě státní zástupce s tím, že další miliony korun se ženě nepodařilo získat, protože kupující společnosti zjistily, že pohledávky jsou fiktivní.

V současné době nezaměstnaná matka dvou dětí obžalobu odmítla. „Nesouhlasím s tím, co je tam uvedeno, všechny finanční prostředky obdržely ty společnosti zpět. Přijímám jen tu část obžaloby, která se týká škody necelého milionu korun,“ prohlásila Dittrichová v přípravném řízení, z něhož její výpověď přečetla předsedkyně senátu Dagmar Bordovská.

Poškozené společnosti se přihlásily s mnohamilionovými nároky, o nich, stejně jako o možné vině a trestu bude muset soud rozhodnout po výslechu svědků a provedení podrobného dokazování.

Reklama

Výběr článků

Načítám